Føtex giver usolgt mad til trængende

Der bliver lidt ekstra at lave god julemad mad med, når føtex giver usolgt mad videre til dem, der ikke har så meget.

Varer, der ikke bliver solgt i føtex-varehusene op til jul, kommer nu trængende til gode. 95 velgørende organisationer landet over får leveret varer til et godt julemåltid fra supermarkederne.

Overskudsvarerne er varer, som ikke kan holde sig efter juledagene. Det er både klassiske julevarer og helt almindelige fødevarer, men fælles for dem alle er, at de ikke fejler andet, end at de ikke er blevet solgt, når føtex lukker den 23. december.

I Nordjylland får Red Barnet i Brønderslev, Kirkens Korshær i Aalborg, Red Barnet Familieoplevelsesklub i Frederikshavn, Blå Kors i Hjørring, Blå Kors i Hobro og Solstrålen Thy i Thisted glæde af de mange varer. 

Traditionen med at uddele overskudsvarer startede i føtex Vanløse, hvor frivillige medarbejdere i 2016 åbnede dørene for udsatte familier juleaftensmorgen og uddelte deres overskudsvarer til de fremmødte.

Sidste år udvidede føtex-kæden initiativet, og seks af de store varehuse samlede derfor overskudsvarer fra de øvrige butikker og uddelte dem til familier, der havde brug for en ekstra hånd. I år er alle føtex-varehusene, med nogle få undtagelser, gået sammen med lokale organisationer, der kan få glæde af overskudsvarerne.

- Vi er overvældet over de tilbagemeldinger, vi har fået fra nær og fjern fra folk, der har haft gavn af vores juleuddeling de seneste år. Derfor er vi også rigtig glade for, at vi har haft mulighed for at udvide initiativet i år, så vi kan nå ud til endnu flere mennesker i år, tilføjer Thor Skov Jørgensen.

Udover initiativerne, der finder sted juleaftensmorgen, samarbejder føtex året rundt med WeFood, der er verdens første supermarked med overskudsmad og drevet af Folkekirkens Nødhjælp.

Overskudsvarerne er mad, som ikke er blevet solgt, når føtex lukker butikken den 23. december, og som ikke kan holde sig til efter juledagene. I alt doneres der madvarer til 95 initiativer over hele landet. 


Seneste nyt

fra Nordjylland