FOKUS: Akut lægemangel bekymrer ikke Læsø-borgmester

En regionsklinik med skiftende læger skræmmer ikke Læsøs borgmester, der faktisk tror, det kan være en god løsning på den lange bane.

Den 31. marts i år går de to faste læger på Læsø på pension, og ingen har indtil nu meldt sig til at overtage de snart ledige ydernumre. Det kan lyde alvorligt, og det er heller ikke for sjov. Læsø-borgerne skal dog ikke frygte, de bliver uden læge, for Region Nordjylland står i kulissen klar til at oprette en midlertidig Regionsklinik med skiftende læger.

Lægedækningen er således ikke i fare, men det er det personlige forhold, borgerne på Læsø har til deres læge:

- De kan jo ikke kende et menneske så godt som Niels og Gunda, de har gjort, siger John Lorentzen Faldt, der bor på Læsø med henvisning til de to læger, der går på pension 31. marts.

Læsøs lægemangel var et af de emner, der torsdag aften var til debat i TV2 Nords nyhedsmagasin Fokus. Her var Læsøs borgmester Tobias Birch Johansen (Venstre) og regionsrådsformand Ulla Astman (Soc.dem.) i studiet for at debatere situationen - og borgmesteren er ikke bekymret.

- Jeg er helt tryg ved situationen, for vi skal nok få nye læger. Der sidder nye læger klar 1. april, det er jeg sikker på, sagde borgmesteren i Fokus.

quote Jeg ser faktisk regionsklinikken som en god løsning for Læsø, og måske en lidt bedre løsning for Læsø end for andre. Ikke fordi det skal være en fast løsning, men fordi lægerne kan få lov til at snuse lidt til, hvordan det er at være på Læsø, og det tror jeg er rigtig godt

Tobias Birch Johansen, borgmester, Læsø Kommune, Venstre

- Som John Faldt så rigtigt siger, så vil der altid være et nærvær og en lokal kendskab, som vil mangle i en regionsklinik, hvis det bliver med meget skiftende læger. På den anden side ser jeg faktisk regionsklinikken som en god løsning for Læsø, og måske en lidt bedre løsning for Læsø end for andre. Ikke fordi det skal være en fast løsning, men fordi lægerne kan få lov til at snuse lidt til, hvordan det er at være på Læsø, og det tror jeg er rigtig godt, sagde Tobias Birch Johansen videre.

Ulla Astman, som også var i studiet, kunne ikke fortælle, hvordan det går med at skaffe faste læger til Kattegat-øen. Der er ansøgningsfrist 26. februar, og flere har vist interesse:

- Men hvor mange, der ender med at lægge billet ind på stillingerne må vi vente med at se til 26. februar. Vi håber selvfølgelig, der er nogen, for vi har kun en interesse, og det er at skaffe en fast lægebemanding til Læsø, lød det fra regionsrådsformanden.

Regionsklinikker er af blandt andre PLO, de praktiserende lægers organisation, blevet kristiseret som værende en dyr løsning, men det er ifølge Ulla Astman ikke tilfældet:

- Hvis der ikke kan komme en fast læge og overtage klinikken på almindelige private vilkår, så skal vi lave en regionsklinik, og det gør vi fordi borgerne på Læsø de skal dækkes af en læge. Det er vores ansvar, og det vil man også blive. Det vil ikke blive en forfærdeligt meget dyrere løsning, for de læger, vi har kontrakt med på de nuværende regionsklinikker, de får det samme i løn som vores sygehuslæger, og det er ikke dyrere end vores almen praksis er, siger Ulla Astman.

Du kan se hele denne uges udgave af nyhedsmagasinet Fokus herunder:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland