Fokus på uddannelse - og hvad der er brug for

 Fokus på uddannelse - og hvad der er brug for

Der laves ny undersøgelse i Mariagerfjord Kommune

Er der i Mariagerfjord Kommune en fornuftig sammenhæng mellem virksomhedernes behov for arbejdskraft og de unges valg af uddannelse?

Det spørgsmål samarbejder Kommunen, Erhvervsrådet og Beskæftigelsesregionen nu om at finde et svar på.

Der er iværksat en undersøgelse af kompetenceudbuddet og kompetence-efterspørgslen i Mariagerfjord Kommune. Der sættes her fokus på de unges uddannelsesmønster og på de ønsker, som de unge har for deres kommende arbejdsliv.

Samtidig bliver virksomhederne i kommunen bedt om at give et bud på, hvilke kompetencer de mangler i deres virksomhed nu - samt hvilke kompetencer, de forventer at komme til at mangle på længere sigt.

Direktør Karsten Simensen fra Beskæftigelsesregion Nordjylland siger om initiativet:

- De unge i Nordjylland har et lavere uddannelsesniveau og en højere ledighed end tilfældet er i resten af Danmark. Det er en kendsgerning, som udgør et stort problem for de unge, og det begrænser virksomhedernes og Nordjyllands udvikling og dynamik.

-Jeg synes derfor, det er yderst positivt, at der i Mariagerfjord Kommune tages initiativ til en kortlægning af forholdet mellem virksomhedernes kompetence-efterspørgsel og de unges uddannelsesmønster, og vi bakker fuldt op om initiativet.

Der er udsendt spørgeskemaer til knap 3000 unge og omkring 500 virksomheder i Mariagerfjord Kommune. Undersøgelsen forventes afsluttet ved udgangen af august 2007


Seneste nyt

fra Nordjylland