Følelserne fik frit løb til Søren Huss

Det var en åben Søren Huss der torsdag rørte publikum ved koncerten på Blå Scene på Nibe Festival

I mange år har navnet Søren Huss været stærkt forbundet med den danske musikgruppe Saybia. Da han gik på scenen på Nibe Festival torsdag, var det dog ikke med de øvrige Nyborg-drenge fra Saybia men som solokunstneren Søren Huss.

Søren Huss mistede på tragisk vis sin kone i en højresvingsulykke tilbage i 2007. Tre år efter udkom hans første soloalbum; Troen og Ingen. Det var sange fra dette album, som Huss sendte udover scenekanten torsdag. Han har tidligere beskrevet pladen som et kvantespring for ham, da han blandt andet synger om det, han beskriver som det værste, et menneske kan opleve og noget meget privat.

Intensiteten og følelserne kom til udtryk på Blå Scene, og udover de taktfaste klapsalver efter hver endt nummer, var det et afdæmpet publikum, der lyttede til Huss fortællinger. Fortællinger der var pakket ind i tonerne fra et fire mand stort band, der stod bag ham.

Et af de øjeblikke, hvor Huss i særdeleshed lod publikum komme tæt på, var, da han præsenterede nummeret Fra tanke til? med ordene:

- Denne sang handler om at finde en form for tilgivelse, når man har haft død og mord tæt inde på tilværelsen. For mig er det noget af det sværeste, jeg nogensinde har prøvet, da jeg skulle forsøge at tilgive et andet menneske.

De mange følelser der ligger gemt i de melankolske toner, kunne også mærkes blandt publikum.

- Jeg får helt kuldegysninger. Det er helt fantastisk at mærke de tanker og følelser, han har lagt ind i teksterne, siger festivaldeltager Mette Richardsen og fortsætter;

- Jeg har set så meget frem til at se ham optræde i dag, og jeg er bestemt ikke blevet skuffet. Han var god i Saybia, men jeg kan bedre lide det her, han tager det op på et meget højere niveau.

Torsdag kan festivalens gæster også opleve De Eneste To, Kim Larsen og Kjukken, L.O.C og Fallulah. Det er primært danske bands der gæster festivalen.


Seneste nyt

fra Nordjylland