Følg med når politiets hunde tager på patrulje

I dag kan du få et helt særligt indblik i, hvad hundepatruljen laver, når den kører ud på tur i Nordjylland - der vil nemlig sidde en medarbejder på bagsædet og sende tweets hele dagen.

Torsdag 14. november 2013 kan du få et indblik i, hvad politiets blå bil, hundepatruljen, egentlig laver, når den kører ud på patrulje i Nordjyllands Politikreds. Det vil endda også være muligt for Twitter-følgerne at få en direkte dialog med patruljen.

Politiet håber at give borgerne indblik i, hvad det er for nogle opgaver patruljen laver på sådan en vagt.

De borgere, der følger Nordjyllands Politi på Twitter, kan også sende spørgsmål til patruljen undervejs.

- Vi kan dog ikke garantere svar. Patruljen skal først og fremmest passe sit arbejde, men i det omfang vi kan nå det, vil patruljen svare på spørgsmål, siger politiinspektør og leder af Beredskabet ved Nordjyllands Politi, Marianne Vestergaard-Lau.

Politiinspektøren pointerer, at borgerne ikke kan bruge Twitter til at anmelde forbrydelser. Det skal stadig foregå via 114, mens akutte henvendelser skal gå til 112.

Ud over at inddrage borgerne i politiets arbejde, så kan Twitter og de sociale medier også hjælpe politiet med opklaring af visse sager.

- Ja, selvfølgelig vil vi gerne trække flere følgere til vores Twitter-profil, men dét ønske dækker jo over, at vi gerne vil have en effektiv kommunikationskanal - en kanal, som vi kan bruge til at informere offentligheden, når vi har brug for borgernes hjælp til at opklare forbrydelser, eller når vi har vigtig information, vi gerne vil have hurtigt ud til nordjyderne, siger hun.

- I dag betjener borgerne sig af mange forskellige medier, og det er vigtigt, at vi får nogle erfaringer med de nye sociale medier, så vi ikke kommer alt for langt bagefter udviklingen, fastslår politiinspektøren.

Du kan følge patruljen på Twitter fra klokken 15.00 i dag indtil klokken 23.00. Du kan følge Nordjyllands Politi under navnet @NjylPoliti.

Marianne Vestergaard-Lau understreger dog, at politiets brug af de sociale medier skal ses som et supplement til den information, politiet allerede videregiver via de traditionelle medier, som fx tv, radio og aviser.


Seneste nyt

fra Nordjylland