Elever samler affald: - Folk skal tage sig sammen og smide affaldet i skraldespanden

Elever fra Thorup-Klim Skole tog mandag på stranden for at samle affald. Et initiativ som Danmarks Naturfredningsforening står bag.

- Man bliver ikke så lykkelig af at se plastic i tang eller på vejen, fordi folk er lige glade med naturen, lyder det fra Storm Schmidt Nielsen.

Han er en af de elever fra Thorup-Klim Skole, som mandag var taget på Thorup Strand for at samle affald.

Men faktisk var det ikke kun på Klim Strand, der blev samlet affald- det blev der gjort i hele landet.

Det er Danmarks Naturfredningsforening, der står bag initiativet og de forventer at 146.000 vil hjælpe til med at samle affald.

- Vi ved, at det generer danskerne voldsomt, når de går tur i naturen, at de ser affald ligge og flyde. Så det handler også om oplevelsen. Så jeg håber på en øget bevidsthed, så man bliver mere omhyggelig med at ramme skraldespanden, i stedet for at efterlade det i naturen, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, som også selv var ude at samle affald.

Eleverne på stranden i Klim er enige med præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening.

- Det er for det meste bare dovenskab. For eksempel hvis der nu er for langt over til skraldespanden. Folk skal tage sige sammen og smide affaldet i skraldespanden i stedet for at det skal gå ud over naturen og vores fremtid, siger Storm Schmidt Nielsen.

Efter dagens affaldsindsamling lykkedes det eleverne fra Thorup-Klim Skole at samle 44 kilo affald op på stranden.


Seneste nyt

fra Nordjylland