Folkekirken på charmeoffensiv

På uddannelsesmessen kunne man høre om livet som præst, og havde man lyst, kunne man også prøve præstekjolen. Foto: Daniel Mikkelsen

Indenfor de næste ti år går en femtedel af alle præster i Nordjylland på pension, men de unge står ikke ligefrem i kø for at overtage præstekjolerne.

Der bliver prædiket masser af positive tillægsord om folkekirken på uddannelsesmessen ”Uddannelse uden grænser”, der finder sted onsdag og torsdag. Inden 2026 regner man nemlig med, at tyve procent af alle de nuværende 225 præster i Nordjylland er gået på pension, men en ny generation står ikke ligefrem i kø for at overtage præstekjolerne.

- I stedet for bare at sidde og se på udviklingen, så tager vi nu ud og fortæller om hvor spændende, det er at være folkekirkepræst, siger biskop i Aalborg Stift, Henning Toft Bro.

Ved folkekirkens stand på messen kunne man både prøve en præstekjole og høre om livet i kirken. En af de besøgende var Elisabeth Kjeldgaard fra Aalborg, der selv er korsanger i kirken.

- Det er spændende at høre om. Jeg har set en del prædikener i min tid som korsanger, og man kan tydeligt mærke forskel på præsterne, siger hun.

Selvom de unge ikke tripper for at iføre sig præstekraven, så er biskoppen i Aalborg fortrøstningsfuld. Han regner med, at der i fremtiden vil være nok præster til at bemande Nordjyllands 325 kirker.

- Vi har før oplevet fald, som så er vendt til tilgang. Det skal nok komme igen, siger han.

Uddannelsesmessen fortsætter igen i morgen i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Flere nyheder fra TV2 Nord