Folkekirken på charmeoffensiv - I Hune holdes gudstjenester på tysk

Folkekirken er på charmeoffensiv i sommerlandet, og derfor bliver der blandt andet afholdt gudstjeneste på tysk for de mange sommerhusgæster i Hune.

Ralph Oberkrome er præst fra Tyskland, men i dag holder han gudstjeneste for sine landsmænd i Hune Kirke. Det er arrangeret af kirken for at gøre sig attraktiv for sine feriegæster.

- Nu er jeg pensioneret præst og tager gerne sådan en opgave. Jeg kan godt lide arbejdet, siger Ralph Oberkrone.

 

En undersøgelse for blandt andet Aalborg Stift viser, at også mange danske sommerhusgæster ofte benytter sig af Guds hus, når de er på ferie. Og nogle har ligefrem en større tilknytning til ”feriekirken” tæt ved deres sommerhus, end kirken hvor de bor til dagligt.

- Hvis de bor forskellige steder i landet, jamen så kan sommerhuset være deres samlingspunkt, og så er det måske her de holder ferie og får tid til at gå i kirke, siger Kristian Gram Schjoldager, sognepræst i Saltum.

- En mere varm modtagelse

Ægteparret Follmann er nogle af de flittige kirkegængere i sommervarmen.

- Der er sådan en mere varm modtagelse i de her sommerkirker. Folk er mere åbne og kommer og spørger, hvordan det går, og hvor man kommer fra og så videre, siger Frede Follmann fra Aarhus, der ejer et sommerhus i Hune.

Det er ikke bare gudstjenester, som folk gerne vil deltage i, når de har ferie.

-  Der kommer folk hertil, som har sommerhus som deres faste familiesamlingspunkt her, og så ønsker de også at få deres barn døbt eller bliver viet her, hvor de samles, siger sognepræst Kristian Gram Schjoldager.

Kirkerne i Aalborg Stift har alle fået adgang til et inspirationskatalog, som skal hjælpe til at tiltrække endnu flere af sommergæsterne. Der er tyske gudstjeneste i Hune de næste tre uger.


Seneste nyt

fra Nordjylland