Folkekirken rekrutterer unge

Biskoppen i Aalborg Stift, Henning Toft Bro, glæder sig over, at unge nu kan få et "Frivilligbevis" på deres arbejde i folkekirken.

Folkekirken vil rekruttere frivillige blandt de 260.000 elever på landets ungdomsuddannelser. Projektet går under navnet Projekt Frivillig, og her kan de unge, der involverer sig i folkekirken få et bevis på deres indsats.

- Folkekirken får mulighed for at engagere unge i det kirkelige arbejde, og de unge får et offentligt anerkendt dokument, kaldet Frivilligbeviset, som kan vedlægges ansøgninger til uddannelsessteder og til hvilket som helst arbejde man måtte søge, siger biskop Henning Toft Bro.

De unge frivillige kan yde en indsats inden for alle de aktiviteter, der ligger uden for menighedsrådsarbejdet og traditionelt lønarbejde for kirkens ansatte. Sognene kan således udbyde et Projekt Frivillig forløb indenfor aktivitetsudvalg, musikudvalg, højskoleforening, kunstforening eller lignende.

Ifølge Henning Toft Bro er det ikke kun kirken, der vinder ved denne ordning:

- Det frivillige Danmark får ildsjæle som medarbejdere, og det kan få vidtrækkende betydning for alt organisationsarbejde i Danmark.

For indsatsen modtager den unge 'Frivilligbeviset', som er et offentligt anerkendt dokument, der kan vedlægges eksamenspapirerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland