Folkekirken satser på modernisering

Hvert år afholdes den såkaldte freestyle-gudstjeneste i Gug Kirke - og arrangementet er en god måde at få unge ind i kirken på. Foto: TV2/Nord

Ord som fadølsgudstjenester, gysergudstjenester og bamsedåb er ikke længere helt fremmede for folkekirken.

Spaghettigudstjenester og babysalmesang. Listen over de lidt mere moderne aktiviteter i folkekirken er efterhånden lang, og det er alt sammen et tegn på, at Folkekirken er godt i gang med at forny sig, mener gade- og ungdomspræst Loa Mortensen, Aalborg.

Hun er selv med til at arrangere den årlige såkaldte freestyle-gudstjeneste i Gug Kirke, hvor unge kirkegængere bliver underholdt med blandt andet rapmusik, sms-beskeder og en utraditionel tilgang til bibeltekster.

- Jeg tror, det måske kan gøre dørtærsklen let nemmere at træde over, fordi de unge får et billede af en kirke, der vil dem og tager dem seriøst i deres liv, siger Loa Mortensen.

Også helt almindelige gudstjenester er mange steder knap så almindelige, som de har været. Rytmisk musik vinder mere og mere frem, og det samme gør inddragelse af menigheden. Eksempelvis i Margrethekirken i Aalborg, hvor medlemmer af menigheden læser både bibeltekster og bønner op under gudstjenesten.

- Vi vil gerne, at gudstjenesten er noget, vi gør sammen. Der er ikke tilskuere, vi er alle sammen med, forklarer sognepræst Niels Grymer.

De nye tider i folkekirken er blandt emnerne i Nyhedsmagasinet Konsekvens, som TV2 Nord bringer i nyhedsudsendelsen tirsdag aften klokken 19.30

Flere nyheder fra TV2 Nord