Folkekirkens skriftestol bliver mere og mere populær på Nibe Festival

Folkekirken runder sit 12. år på Nibe Festival og kan konstatere, at de unge bliver bedre og bedre til at komme i teltet.

Det er ikke et skilt, man umiddelbart forbinder med eller forventer at finde på en festival. Men det er der, det store, blå skilt over det hvide telt.

"Folkekirken".

Lige ved siden af lejrene og det store øltelt i camp-området på Nibe Festival. Og der har Folkekirken haft telt og hørt til de seneste 12 år nu. Her inviterer præster fra Aalborg Stift og et væld af frivillige de unge indenfor. Til saftevand, kage, musik, gudstjenester og gode snakke. 

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

Noget, de unge i stigende grad tager til sig og gør brug af, fortæller koordinator og sognepræst Elisabeth Hildestad.

- Vi er her for at passe på de unge og for at hjælpe dem med problemer og dilemmaer, der nu kan opstå, når man er festival. Eller dem, de tumler med i deres liv helt generelt. Uanset om de kommer for at få en god snak, eller om de bare vil have vand eller kage, så er de velkomne. Og her er et rend, så det er noget, de unge bruger, siger Elisabeth Hildestad.

Især den lille, interimistiske skriftestol, der er sat sammen af nogle trærammer og noget sort beklædning i hjørnet af teltet, bliver brugt mere og mere, oplever præsten.

- Det er et sted, hvor man kan trække sig tilbage og have en mere privat snak med en præst, hvis man har brug for det. De første år, vi var her, blev det ikke brugt så meget, men jeg har hørt fra flere af mine kolleger, som har været på vagt her, at de bruger den oftere og oftere, siger Elisabeth Hildestad.

Hun håber, at folkekirken ved at være til stede på Nibe Festival - som den eneste festival i Danmark i øvrigt - kan vise de unge, at kirken er der for dem og kan være en slags frirum. Her er der plads til alle, og der bliver ikke stillet krav til trosretning eller beruselsesniveau. 

 
 
Foto: Camilla Thorup Christoffersen

- Nogle bliver lidt overraskede over, at de gerne må tage deres øl med herind, og at vi faktisk også deler kondomer ud til de unge. Men vi synes ikke, det er så underligt, for folkekirken er rummelig, og vi er ligeglade med, hvad folk tror på, når de kommer her. Der er kage og kærlighed nok til alle, siger Elisabeth Hildestad.

Folkekirkens telt i camp-området er åbent døgnet rundt og tilbyder både andagter, små livekoncerter, Morfars Lænestol og gudstjenester. Eller bare at komme og være, spille et spil og tage en puster fra nogle hektiske festivaldage.

- Vi holder faktisk også fællessang klokken tre om natten. Så kan vi godt få fat på nogle meget berusede unge. Det er ganske underholdende, fortæller Elisabeth Hildestad.

Kagen i teltet er doneret, og pengene til at leje telt og udstyr kommer fra bidrag fra de forskellige sogneråd i Aalborg Stift.


Nibe Festival 2017

4479853_web_foto_01.jpg

play En torn i øjet: Festivalgæster efterlader bunker af affald

010717 nibe festival

gallery Se billederne: 2017 blev rekordernes og kærlighedens år for Nibe Festival

010717 nibe festival folkekirken

Folkekirkens skriftestol bliver mere og mere populær på Nibe Festival

010717 nibe festival

Kubikmeter, appelsiner og frierier: Nibe Festival i skæve tal

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland