Folkemøde på Støvring Gymnasium

Politikere og interesseorganisationer var i dag inviteret til Folkemøde i Støvring, hvor de diskuterede samfundsforhold med eleverne.

Vedvarende energi og flygtninge er nogle af de emner, som eleverne på Støvring Gymnasium vil diskutere med politikerne.

- Man kan ligesom komme lidt tættere ind på politikerne, og finde ud af, hvad de egentligt mener, i stedet for at de bare sidder og snakker i fjernsynet eller på nettet. Så kan de nemt sige noget, men når man står over for dem, så kan man også stille de spørgsmål, som man virkelig gerne vil vide noget om, siger Liv Bjornholm fra 1. g. på gymnasiet.

Flere af eleverne har selv været med til at arrangere folkemødet på Støvring Gymnasium. De har de gjort efter flere af dem har været på Bornholm i sommer, og har oplevet stemningen og diskussionerne.

- Jeg synes for det første, at det er enormt vigtigt at vi engagerer os i det her, for vi lever i det danske samfund og er en del af det. Og det kan vi lige så godt begynde at forstå nu. Vi har så valgt at fokusere på flygtninge, fordi vi i vores klasse synes, det er et enormt vigtigt og centralt emne i dansk politik, siger Johanne Grønkjær Lorentzen, der også går i 1. g.

Det er første gang Folkemødet bliver holdt på gymnasiet.

Blandt deltagerne var lokale politikere fra Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Fra interesseorganisationerne var flere repræsentanter fra hjemløseforeninger og frivillige, der hjælper flygtninge i Rebild Kommune.

Det var primært skolens samfundsfagselever, der deltog i mødet.


Seneste nyt

fra Nordjylland