Folkeskoleelever har besluttet sig inden uddannelsesmesse

04:18

Tirsdag var der uddannelsesmesse i Gigantium for 8. 9. og 10. klasser i Aalborg Kommune. Her kunne eleverne høre mere om de ungdomsuddannelser, de kan læse videre på efter folkeskolen.

Uddannelsesmessen i Gigantium skal åbne unges øjne for deres muligheder efter folkeskolen - men mange er allerede fast besluttet, inden de tager afsted.

Gigantium i Aalborg danner i disse dage ramme om årets uddannelsesmesse for elever fra 8., 9. og 10. klasse i Aalborg Kommune. Uddannelsesmessen skal åbne elevernes øjne for, hvad de har af muligheder, når de er færdige med folkeskolen. Men mange har allerede besluttet sig inden de tager til messen.

Læs også Politisk aftale: Sparekrav på erhvervsuddannelser sløjfes fra 2019

En af dem der i dag fandt vej til Gigantium i Aalborg er Mathilda Chuaphudee fra Skansevejens Skole i Nørresundby. Til daglig går hun i 9. klasse, og efter 9. klasse er hun fastbesluttet på, at hun skal fortsætte på en gymnasial uddannelse.

Tror du måske, at når du kommer ud og snakker med nogle af de andre uddannelser, som er her i dag, at du kunne ændre holdning til det?

- Nej, jeg har besluttet mig, siger Mathilda Chuaphudee.

Hos uddannelsesvejlederne i Aalborg kommer det ikke som en overraskelse, at de unge mennesker er fast besluttet på, hvad deres fremtid skal bringe. Alligevel mener de, at uddannelsemessen kan kaste en masse god ting af sig.

- Vi vil gerne udfordre dem på deres valg, så de er sikre på, at det så også er det, de skal. Mange af uddannelserne minder meget om hinanden i dag, og så er det godt at have nuancerne på, så man virkelig tager stilling til, om man har valgt rigtigt, siger Tina Vestergaard, Teamleder i UU-Aalborg.

På uddannelsesmessen i Gigantium er der omkring 70 forskellige uddannelser, som de unge mennesker kan navigere imellem i løbet af dagen. Her kan de samle indtryk og gøre sig klogere på, hvad de forskellige uddannelser kan tilbyde.

Selvom Mathilda Chuaphudee var afklaret mit sit valg inden messen, så har hun alligevel fået noget ud af dagen, som kunne hjælpe hende med at træffe valget, når hun er færdig med 9. klasse.

- Jeg fik selvfølgelig noget at vide om de andre forskellige uddannelser - men jeg fik nok bekræftet, at det var en gymnasial uddannelse, jeg gerne vil.

Flere nyheder fra TV2 Nord