Folketinget afviste skifergas-forbud

Foto: Daniel Mikkelsen (Arkiv)

Et forslag om at forbyde fremtidig udvinding af skifergas i Danmark blev nedstemt på Christiansborg tirsdag.

Et flertal i Folketinget stemte tirsdag nej til et forslag om at pålægge regeringen ikke i fremtiden at indgå tilladelser til efterforskning og indvinding af skifergas i Danmark.

Danmark har en målsætning om stille om til 100 procent vedvarende energi, derfor mener Enhedslisten at det er formålsløst at give nye tilladelser til boring efter skifergas. Socialdemokraterne stemte også nej til dagens forslag. Blandt andre nordjyske Bjarne Lausten, der ellers tidligere har været kritisk over for skifergas.

-Vi har ikke haft en folkelig debat, om vi skal have skifergas eller ej. Det kan man kun få ved at lave et stykke parlamentarisk arbejde og ikke ved at fremsætte beslutningsforslag, siger Bjarne Laustsen fra Socialdemokraterne.

Beslutningsforslaget var stillet af Enhedslisten, der ikke har opgivet arbejdet med et forbud mod udvinding af skifter gas. De venter til der kommer mere afklaring fra Total, der lavede prøveboringer efter skifergas ved Dybvad i fjor.

-Vi er jo parat til at stille det her beslutningsforslag igen, når vi kommer på den anden side af sommerferien. For der har vi fået den rapport (fra Total, red.). Og hvis nu den rapport siger, at det er en dårlig ide at bore efter skifergas i Danmark, så er jeg spændt på, om Socialdemokratiet og Bjarne Laustsen vil konkludere, at de vil være med til at sige stop for skifergas i Danmark, siger Søren Egge Rasmussen, energiordfører fra Enhedslisten. 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord