Folketinget lemper hunderegler

Arkivfoto. Foto: TV2/Nord

Fremover er det ikke længere tilladt at skyde strejfende hunde, og skambid betyder ikke nødvendigvis aflivning.

Folketinget har i dag ændret regler, som får betydning for hunde og hundeejere.

Ændringerne betyder, at det fremover ikke er tilladt at skyde omstrejfende hunde. Indtil nu har det været tilladt at skyde hunde, som strejfer ind på ens grund, hvis man på forhånd har advaret hundens ejer. Til gengæld kan hundeejeren risikere en bøde på op til 2000 kroner, hvis hunden gentagne gange strejfer ind på en andens grund.

- Der er slet ingen tvivl om, at ejere har et ansvar for deres hunde og skal sikre sig, at de ikke strejfer og gør folk utrygge. Men samtidig var det helt uholdbart, at private kunne lege sherif på egen jord og skyde hunde, der var på springtur. Hundeloven skal sikre, at vi aldrig mere får en sag som den om Balder, siger fødevareminister Dan Jørgensen (S) ifølge en pressemeddelelse fra ministeriet.

Samtidig betyder den nye hundelov, at skambid ikke nødvendigvis medfører aflivning. Hundens ejer vil fremover have krav på, at en hundesagkyndig vurderer sagen, inden hunden eventuelt aflives.

- Hunde skal selvsagt ikke bide og der skal være mulighed for klare sanktioner, hvis det sker. Men situationer hvor hunde aflives, fordi de fx i leg kommer til at bide en anden hund, må aldrig opstå igen.

- Samlet set har jeg forsøgt at lytte til de mange hundeejere, som har været utrygge for at deres kæledyr måske en dag blev skudt eller aflivet, fordi de var løbet væk eller kommet op at toppes med en anden hund. Den nye lov giver mere tryghed for hundeejere, siger Dan Jørgensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord