Folketingsmedlem om slam i drikkevandsområder: Det skal stoppes

De nordjyske kommuner kan ikke sætte en stopper for transport af slam på tværs af kommunegrænser. Det vil et nordjysk folketingsmedlem nu have lavet om.

Socialdemokraten Bjarne Laustsen, der er medlem af miljøudvalget, vil have lukket hullet i loven, der betyder, at slam kan fragtes over kommunegrænsen og spredes på drikkevandsområder.

Man skal ikke køre slam ud, der er forurenet med tungmetaller på vores drikkevandsområder.

- Det lyder da også fuldstændigt skørt. En kommune skal have mulighed for at beskytte sine drikkevandsområder, og det er jo det dyrebareste vi har. Man skal ikke køre slam ud, der er forurenet med tungmetaller på vores drikkevandsområder. Det hører ingen steder hjemme, siger Bjarne Laustsen til TV2 Nord.

Slam fra rensningsanlæg bliver kørt ud på drikkevandsområder i blandt andet Vesthimmerlands Kommune. Det kunne TV2 Nord fortælle søndag aften.

Slammet er blevet spredt, selv om Vesthimmerlands Kommune er en af de otte ud af de 11 nordjyske kommune har besluttet, at det ikke må ske i kommunen.

Jeg har da på baggrund af det her en høne at plukke med miljøministeren

- Så er der åbenbart et hul i loven, fordi man kan handle slam hen over kommunegrænsen, og så er den beskyttelse jo ingen værd, og det skal vi simpelthen have stoppet, siger Bjarne Laustsen.

TV2 Nord har siden i tirsdags forsøgt at få et interview med miljøminister Esben Lunde Larsen (V), men uden held.

- Vi skal have kigget på det, og jeg har da på baggrund af det her en høne at plukke med miljøministeren, fordi vi bliver nødt til at lave nogle regler, så der ikke er huller i det her, siger Bjarne Laustsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland