Folketingspolitiker om hamp på markerne: - Ren win-win for Danmark

Den nordjyske folketingspolitiker Bjarne Laustsen håber, at landmændene fra næste forår kan få lov at dyrke hamp på deres marker.

De nordjyske landmænd er meget interesserede i at dyrke den hamp, som skal bruges i forsøget med medicinsk cannabis. Folketinget besluttede sidste efterår at tillade et forsøg med medicinsk cannabis, men i første omgang bliver det med hollandsk dyrket cannabis, fordi det endnu ikke er tilladt at dyrke afgrøden i Danmark.

Står det til det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet) kan der dog være godt nyt på vej til de landmænd, som ønsker at kaste sig ud i et hampeventyr.

- Nu har vi i Folketinget besluttet, at man som forsøgsordning kan bruge cannabis til at hjælpe patienter med smerter, og så er det klart, at i stedet for at importere det, så synes jeg lige så godt, vi kan dyrke det selv. Vi kan jo høre på landmændene, at de er parat, og derfor burde vi have haft den lovgivning på plads, siger Bjarne Laustsen (Socialdemokratiet).

Det er ikke tilladt at dyrke euforiserende stoffer i Danmark, og det er derfor forbudt for landmændene at have hamp på markerne. Planten indeholder stoffet THC, men kan også bruges til mange andre formål end de medicinske forsøg, og derfor ser Bjarne Laustsen gerne, at der indføres en bagetelgrænse.

- Det er kun en meget lille del af planten, der skal bruges til medicinsk cannabis. Resten af planten kan bruges til for eksempel at lave instrumentbrætter, tøj og cremer, så det er ren win-win for Danmark, hvis vi gør det, siger Bjarne Laustsen.

Bjarne Laustsen foreslår, at der bliver nedsat en kommission, som skal se på, hvordan lovgivningen på området kan udformes. Han håber, at landmændene kan få lov at dyrke hamp på deres marker fra foråret 2018.

- Det er en god afgrøde, som hverken kræver meget gødning eller mange sprøjtemidler, siger Bjarne Laustsen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland