Fond støtter koldkrigsmuseum med to millioner

Spar Nord Fonden støtter koldkrigsmuseet REGAN Vest med to millioner kroner. Dermed er projektet tæt på at være en realitet.

Nordjyllands Historiske Museum arbejder på at skaffe 74 millioner kroner til at lave et museum om Den Kolde Krig i bunkeren REGAN Vest, som ligger i Rold Skov. Fredag blev der givet yderligere to millioner kroner til projektet, som nu er tæt på at kunne realiseres.

Spar Nord Fonden besluttede på sit seneste bestyrelsesmøde at støtte REGAN Vest med to millioner kroner, og med den donation i hus, mangler Nordjyllands Historiske Museum nu kun at skaffe 1,8 millioner kroner for at nå det samlede mål på 74 millioner kroner.

- Jeg er rigtig glad for, at en stærk lokal fond som Spar Nord Fonden også vælger at støtte projektet sammen med de store nationale fonde. Den lokale forankring er uvurderlig, for der er ingen tvivl om, at REGAN Vest vil trække rigtig mange gæster til det nordjyske område, siger museumsdirektør Lars Christian Nørbach fra Nordjyllands Historiske Museum i en pressemeddelelse.

- Vildt at mærke historien

Nordjyllands Historiske Museum har i de seneste seks år arbejdet på at få etableret et museum i den tidligere koldkrigsbunker i Rold Skov. REGAN Vest blev opført fra 1963 til 1968, og bunkeren skulle huse regeringen og regenten i tilfælde af en atomkrig.

- Vores donation bidrager til skabelse af et helt unikt kultursted, som vi tror på vil have stor tiltrækningskraft på både ung og ældre. Især nyskabelsen ”læringscenter til de ældste skoleklasser” er godt tænkt – og det element skal nok skabe fuld koncentration hos de unge. For som Spar Nord Fondens yngste medarbejder sagde til mig, da vi besøgte REGAN Vest: Det er for vildt at mærke historien på den måde, siger fondsdirektør Steffen Nørgaard fra Spar Nord Fonden.

Se mere om museumsplanerne i REGAN Vest i dette indslag fra 2016.

Seneste nyt

fra Nordjylland