Foråret er højsæson for skilsmisser

02:20

Video: Christian Henriksen

Foto: Christian Henriksen

1 af 2

Hvis den mørke vinter ikke bliver afløst af spirende forårshåb, skaber det knas i parforholdet. Tal fra Danmarks Statistik viser, at flest par går fra hinanden i forårsmånederne.

Det er blevet forår. Planterne begynder at spire, dagene bliver længere og der er amoriner i luften, siges det. For nogle er foråret dog ikke lig med nyt håb. Tværtimod kan andres forårslykke føre til forårsdepressioner og knas i parforholdet. Statistikken taler sit tydelige sprog: Foråret er højsæson for skilsmisser.

Mange forbinder foråret med forelskelse, men forholder det sig sådan, er det for en dels vedkommende en ny partner, der kommer ind i billedet. Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at foråret er højsæson for skilsmisser.

Læs også "Ja": I Vesthimmerland holder de bedst fast ved ægteskabet

Sidste år blev 4861 par skilt i løbet af de tre forårsmåneder. Det er over 500 skilsmisser mere end i efteråret, som var den næststørste skilsmisseårstid. Færrest bliver skilt om vinteren, hvor 3882 par sidste år gik fra hinanden.

Ifølge psykolog Vita Hemdrup er det faktisk ikke så underligt, at flest par går hver til sit i forårsmånederne. Hun oplever, at mange bukker under for det, hun betegner som en forårsdepression.

- Hvis man døjer med depressioner og har haft et tungt efterår og en endnu tungere vinter - og troet på, at når først foråret kommer, så skal det nok blive bedre - og man så oplever, når vi kommer ind i de lyse måneder, at det faktisk ikke bliver bedre. Så går vi faktisk endnu længere ned, når vi kan se at folk omkring os bliver forelskede og alting bobler og man ikke oplever det selv, siger hun.

Mens foråret altså er højsæson for skilsmisser, så bliver flest par viet om sommeren. 

Læs også Kæledyr kommer i klemme i skilsmisser

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord