Forårsmode på nordjysk: Stærke farver og masser af print

Når økonomien går godt, kan det ses på moden - og dette forår er der både store farver og store ærmer at finde på bøjlerne hos den nordjyske tøjkæde Message.

Vil du være med på moden til foråret, er det måske en god idé at gå i dine egne eller din mors gemmer og grave noget af 80'er-nostalgien frem.

For spørger man nogle af designerne bag de styles, der kommer på bøjlerne hos butikskæden Message, er det lige netop 80'ernes volumen og stærke farver, der vil være dominerende modebilledet de næste måneder.

Det fortalte de to designere, Mille Thisted og Mathilde Kofod Eskildsen, i Nordliv på Salto mandag aften. Og forklaringen på noget af det skal findes i noget så uromantisk som økonomien.

- Der er kommet alle de her farver, som gerne skulle give lidt mere glæde og lidt mere spræl til hverdagen. Og det passer med, at vi ser et opsving i økonomien, så ser man nemlig også noget mere farverigt tøj, siger Mille Thisted, som er designer hos MbyM i Hjørring.

Nogle af de hotteste styles vil blandt andet være en rød læderjakke, og resten af kollektionen hos MbyM er også bygget op om begreber som powerskuldre og store silhouetter. Det betyder blandt andet masser af farver, masser af print og store ærmer og store bukseben.

Inspirationen henter de to designere, Mille Thisted og Mathilde Kofod Eskildsen, mange steder fra.

- Vi tager ud at rejse og ser en masse ting rundt om i verden, og så kigger vi på forskellige modeblogs også for at se, hvad der rører sig af forskellige tendenser og trends. Og så har vi selvfølgelig et overordnet tema, som Mille siger, nemlig 80'erne og powerkvinder og en masse farver. Man bygger kollektionen op om en lille historie, og så bygger man ellers ud derfra, siger Mathilde Kofod Eskildsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland