Forældre dømt for vold mod fælles børn

Forældrepar fik betinget fængsel for overgreb mod fælles børn. Foto: Iben Yvonne Hedemann (Arkiv)

Forældre får betinget fængsel for at børste børns tænder med sæbe, mens andre børn blevet tvunget til at se på. Flere forhold i dom.

Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi fik i dag dømt et forældrepar for flere forhold af overgreb mod børn.

Forældrene var begge tiltalt for flere gange mellem den 1. november 2014 og den 12. februar 2015 at have fastholdt tre børn til at få børstet tænder med flydende sæbe.

Formålet skulle ifølge anklagemyndigheden være at vise børnene, hvad der sker, når man taler grimt og bander.

Moderen var tiltalt for vold mod parrets seks-årige datter. Det handler om en episode den 12. februar 2015, hvor hun rev datteren i armen, skubbede hende, så hun slog hovedet ind i en køkkenlåge, sparkede hende så hun faldt, og slog hende over fingrene med flad hånd. Derudover var hun tiltalt for på et tidspunkt i 2010 eller 2011 at have slået datteren i bagdelen.

Kvinden blev dømt i henhold til anklageskriftet, dog fandt retten det ikke bevist, at hustruen havde sparket pigen i bagdelen, eller hun havde givet hende et slag i bagdelen engang i 2010/2011.

Faderen var tiltalt for vold mod parrets ni-årige søn. Det drejede sig om en episode i perioden mellem december 2014 og januar 2015, hvor han skubbede drengen ind i væggen i familiens hjem.

Derudover var han tiltalt for flere gange inden denne episode at have kastet drengen ind på sit værelse og i sin seng, hvorved han ramte gulvet.

Manden og kvinden blev dømt for tre forhold i anklageskriftet, og moderen fik 40 dages betinget fængsel og samfundstjeneste, mens faderen fik 60 dages betinget fængsel og samfundstjeneste.

Forskellen i strafudmålingen ligger i, at det var mandens idé med sæbetandbørstningen.

Børnene er i dag frivilligt anbragt udenfor hjemmet. Parret modtog dommen.

Flere nyheder fra TV2 Nord