Forældre holder ferie uden børnene

Flere og flere nordjyske børnehave- og vuggestueledere oplever, at forældre sender deres børn afsted, mens de selv holder ferie.

For nogle børn er feriedestinationen rød eller grøn stue, hvor de opholder sig, mens forældrene holder ferie.

25-årige Mia Bak fra Vrå valgte også at sende børnene Amalie på tre år og Nichlas på et år afsted to dage i vinterferien.

- Jeg kan mærke, at mine børne ikke trives med at være hjemme en hel uge, og så vil jeg hellere sende dem afsted. Så kan jeg få ordnet nogle praktisk ting herhjemme, fortæller Mia Bak, der er arbejdsløs bygningsmaler.

Mia Bak og hendes mand er langt fra de eneste forældre, der holder ferie uden børnene. Flere og flere nordjyske børnehave- og vuggestudeledere oplever, at forældrene afleverer børnene. De keder sig derhjemme og vil over til vennerne.

Ifølge en lektor i kulturforbrug ved Aalborg Universitet, så vil forældrene også gerne have opfyldt deres behov i ferien.

- Børnene vil meget gerne være aktive, mens forældrene har brug for at slappe af og have tid til at drikke kaffe. Det kan være svært at forene. De fleste har det også sådan, at de nyder at være sammen, men de nyder også at have tid hver for sig, forklarer lektor Malene Gram.

På gaden i Aalborg er meningerne delte:

- Jeg ville aldrig sende børnene afsted i institution i ferien. Det er familietid, siger Morten Appel.

- Når vi har haft ferie kan børnene godt være afsted, så jeg kan få tid til at få gjort rent, få ordnet vasketøj og handlet, fortæller Sabina Andersen.

PÅ TV2/Nords facebookside har debatten om børnefri ferie være godt igang hele dagen. Blandt andet skriver Rikke Gade:

"Forstår det slet ikke. Børn har lige så meget behov for ferie som voksne."

Se mere i nyhedsudsendelsen torsdag 19.30. Og deltag i debatten på vores facebookside.


Seneste nyt

fra Nordjylland