Demonstration Forældre kræver flere penge

Forældre og børn demonstrerede i forbindelse med budgetforhandlingerne i Rebild Kommune.

Samtlige bestyrelser i Rebild Kommunes daginstitutioner og dagplejere havde kaldt til demonstration tirsdag morgen, hvor kommunens byrådspolitikere indledte årets drøftelser af, hvordan næste års budget skal skrues sammen. Oplægget var, at der ikke skulle tilføres ekstra midler til området for de nul til femårige, og det har gjort forældrene utilfredse. 

- Vi har fået nok af, at de bliver ved med at sende sparekataloger frem. Vi er den kommune i Nordjylland, der bruger færrest penge pr barn, og vi er fjerde-ringest i landet, og nu er nok nok. Vi kan ikke forlange mere af vores pædagoger. Det siger talspersonen for gruppen af bestyrelser, Rasmus Krog Madsen. 

Rebild Kommunes borgmester Leon Sebbelin fra Radikale Venstre mødtes med de demonstrerende forældre og børn på vej ind til mødet, men han havde ikke umiddelbart en pose penge med. 

- Jeg ser selvfølgelig gerne, at vi kan finde flere penge til det område - især nul til femårs-området har mit store hjerte, men jeg er også nødt til at have et budget, der hænger sammen, og det er frygtelig svært, at finde pengene, for de skal findes et andet sted, siger Leon Sebbelin. 

I følge normeringstallene fra Kommunernes Landsforening er der i Rebild Kommune 3,4 børn pr voksen i vuggestuerne og 6,1 barn pr voksen i børnehaverne. Pædagogernes fagforbund BUPL anbefaler, at der som minimum er tre voksne pr barn i en vuggestue og 6,1 barn pr voksen i en børnehave.  


Seneste nyt

fra Nordjylland