Forældre mener politikere har tacklet spareplaner dårligt

 Forældre mener politikere har tacklet spareplaner dårligt

Forældrene til børn på den lukningstruede Ørnevejens skole i Frederikshavn går nu til angreb på de kommunale politikere; de har tacklet hele sagen alt for dårligt, mener de vrede forældre.

- De laller rundt med papirer, som de ikke har læst. Forvaltningen er slet ikke færdig med at kortlægge hele sagen og de eventuelle besparelser, alligevel går politikerne ud og tager en beslutning, siger en af de vrede forældre, Niels Østergaard.
Knud Hjørnholm (Soc.dem) er en af de politikere, der har været med til at indstille, at blandt andet Ørnevejensskole skal lukke. Han betegner forældrenes reaktion som "oppe på barrikaderne", og politikerne er ikke blevet mødt med en speciel konstrutiv dialog.
- Det er uomtvisteligt, at vi skal spare på området. Børnetallet falder i kommunen, og det vil være uforsvarligt blot at blive ved at gøre, som vi altid har gjort. Der skal ske noget på skoleområdet, siger Knud Hjørnholm.
Formanden for skolebestyrelsen på Ørnevejensskole Bodil Bolding kritiserer politikerne for at være for hurtigt ude med skolelukninger.
- Det er ligesom som, hele processen er vendt på hovedet. Politikerne starter med det ultimative; nemlig at varsle skolelukninger. I stedet burde de have været konstruktive og gå i dialog med os først, lyder det fra Bodil Bolding.
Politikerne fra børne- og ungdomsudvalget indstiller til høring, at Ørnevejensskolen lukker, og eleverne derfra sendes videre til Munkebakkeskolen, som vil gennemgå en kraftig renovering og udvidelse for at få plads til flere elever.
Ørnevejensskolen huser i dag en række klasser med elever, der har brug for ekstra hjælp, og undervisningen af disse børn har i en lang årrække fungeret på den måde, at eleverne fra disse specialklasser er integreret i normalklasserne.
Niels Østergaard tøver ikke med at kalde den planlagte flytning af specialklasserne til Abildgaard skolen for "en katastrofe".
- Det er en massakre for de børn, der gennem mange år har været vant til at være en del af en klasse. Dertil kommer de nære forhold, eleverne har til de dygtige og engagerede lærere på området. De ødelægges, og det er min påstand, at politikerne simpelthen ikke aner, hvad de er i gang med at gøre. Famler rundt i blinde og tager beslutninger på et alt for løst grundlag, det er uanstændigt, siger Niels Østergaard.
I løbet af de næste otte år forventes der 1500 færre skolebørn end i dag i Frederikshavn Kommune, der tæller områderne fra Skagen i nord til Sæby i syd.
Ved at lukke skoler og omstrukturere forventer politikerne at kunne spare ni millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland