Forældre raser over skole-besparelser

Forældre raser over besparelser på skoleområdet i Hjørring Kommune. På torsdag bliver det besluttet, hvilke skoler der skal lukke.

I Hjørring Kommune er sindene i kog hos mange af forældrene. De har nemlig udsigt til, at op mod seks folkeskoler lukker med kommunens nye spareplan.

En af de skoler der er særdeles lukningstruet er Vrejlev-Hæstrup Skole i Poulstrup. Her er har forældrene nærmest givet op.

- Jeg tror ikke på det længere. Jeg tror, at vores skole lukker, siger Karina Kristensen, der blandt andet har et barn i 3. klasse.

128 millioner kroner skal Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget spare over de kommende fire år. Derfor vil et flertal i stedet satse på større overbygningsskoler.

- Jeg frygter, at mine børn får en langt dårligere indlæring på en stor skole med 27 elever i hver klasse. Jeg synes, politikerne overser, at Hjørring Kommune er en landkommune. de små skoler bliver glemt, mener Karina Kristensen.

Den holdning bakker Venstre som et af de eneste partier op om.

Hjørring er ikke en bykommune, men en landkommune. Hvis man skal have familier til at bosætte sig i kommunen, skal der også være tilbud på landet, siger medlem af økonomiudvalget Henrik Jørgensen.

På facebook har siden 'Forældre imod besparelser på skolerne i Hjørring Kommune 2015', fået 1367 medlemmer. Her stiller bekymrede forældre spørgsmålstegn ved den kommende spareplan på skoleområdet.


Seneste nyt

fra Nordjylland