Forældre til offer for arbejdsulykke: Vi savner ham hver dag

Foto: TV2 Nord

Sidste år mistede to fiskere livet og to personer blev hjerneskadet i en af de største arbejdsulykker i Nordjylland. Familien til den 21-årige Morten Christensen mistede deres søn, men får ingen erstatning fra Arbejdsskadestyrelsen.

Else-Marie Christensen fra Kvissel fik nyheden om sønnens død på telefonen om aftenen den 4. august 2014. Hun skulle ryge sin godnatsmøg, og skulle have de sidste nyheder med. Selvom der stod, at de to indblandede var tyskere, så blev hun urolig. To timer senere kørte en politibil ind i familiens indkørsel. Og Else-Marie begynder at ryste over hele kroppen.

- Jeg vidste, at de kom med en forfærdelig besked, siger Else-Marie Christensen til Fagbladet 3F.

Betjentene fortalte, at Else-Maries ældste søn var død i en arbejdsulykke. Den 21-årige Morten havde tidligere taget ud på havet med sin 58-årige onkel, Hans Jørgen Hansen. De to var slået bevidstløse af svovlbrintedampe, da de lossede skidtfisk fra lastrummet på kutteren og døde af forgiftningen.

Ulykken har ændret alt for Mortens forældre, Else-Marie Christensen på 40 år og Svend Erik Christensen på 53 år. Hverdagen er dybt præget af sorg, selvom de har fået både psykologhjælp og massiv støtte fra familien.

- Morten var en god, bette knægt, der også kunne tage nogle ordentlige byture. Men han ville alle det bedste. Efter hans død opdagede vi, at han havde købt en dyr rejse til os i julegave. Og vi havde skældt ham ud for at bruge alt for mange penge, siger Svend Erik Christensen.

Forældrene til Morten har fået afslag på erstatning fra Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen. Begrundelsen er, at Morten var ugift og ikke havde børn. Nu har forældrene fået hjælp fra Mortens fagforening 3F Vest.

- Det virker som om, at myndighederne er ligeglade. Reglerne skal laves om. Når der sker dødsfald på jobbet, skal der falde erstatning. Uanset hvad. Vi har mistet en søn, men ingen har fået ansvaret for ulykken. Vi vil have et ansvar placeret. Uanset, hvor det ligger. Før kan vi ikke finde ro og komme videre i livet, siger Svend Erik til Fagbladet 3F.

Flere nyheder fra TV2 Nord