Jubel hos Nordsøen Oceanarium: Forældreløs klumpfisk spiser igen

Den lille ny babyklumpfisk, som Nordsøen Oceanarium fik indleveret af en fisker fra Hanstholm sidste fredag spiser igen. Dermed er fiskens overlevelse sikret.

I sidste uge flyttede en lille ny beboer ind hos Nordsøen Oceanarium. En fisker fra Hanstholm havde fået en lille babyklumpfisk på 30 centimeter og to kilo i nettet i farvandet ud for Hirtshals.

Klumpfisken blev indleveret til oceanariet, der har taget sig af den. Fisken har vist normal adfærd, men der har været en enkelt udfordring.

- Den eneste udfordring, vi har haft, er, at den ikke ville tage mad, fortæller Sylvia Berglund, Marketingschef hos Nordsøen Oceanarium. Hun uddyber, at fisken, der blev fanget fredag aften i sidste uge, ikke har spist de seneste seks dage.

quote Klumpfisken er en publikum-favorit, så at vi får en lille ny én kan ikke genere nogen. Vi er meget begejstrede.

Sylvia Berglund, Marketingschef, Nordsøen Oceanarium

- Den måde vi fodrer fisken på er at fodre den fra dykkerens hånd. De øvrige klumpfisk, vi har fået til, har selv svømmet hen for spise. Denne her har vist interesse for det, men har ikke svømmet hen til dykkeren, forklarer Sylvia Berglund.

Men i dag er der jubel hos Nordsøen Oceanarium, fordi klumpfisken endelig spiser igen.

- Det lykkedes i første forsøg at indfange og fodre den med stort held og stor planlægning. Så det er bare dejligt, at det lykkedes, siger Sylvia Berglund.

En af forudsætningerne for, at det lykkedes at indfange og fodre den lille ny klumpfisk i første forsøg er, at biologerne og dykkerne på Nordsøen Oceanarium har forsøgt at givet fisken så meget ro som muligt.

Klumpfisken er derfor blevet hegnet ind i et mindre område i bassinet. Her skal den blive nogle dage endnu, inden den skal lukkes ud i det store bassin igen. Udover at klumpfisken har fået mere ro, har den lille indhegning også gjort det nemmere for dykkerne at komme tæt på fisken.

Hos Nordsøen Oceanarium har de observeret fisken siden dens ankomst, hvor den ellers har opført sig, som den skulle.

- Den har svømmet stille og roligt rundt og har ikke virket stresset, forklarer Sylvia Berglund.

Store forventninger til ny klumpfisk

Nu, hvor klumpfiskens overlevelse er sikret, er der store forventninger til den lille ny beboer på Nordsøen Oceanarium.

- Klumpfisken er en publikum-favorit, så at vi får en lille ny én kan ikke genere nogen. Vi er meget begejstrede, lyder det fra Sylvia Berglund.

Klumpfiskene vækker stror begejstring hos de besøgende, og den lille ny er ingen undtagelse.

- Jeg synes, den er så flot. Kæmpestor og flot. Og det er jo en overraskelse, at der også er en lille en. Så nu kan vi rigtig blive begejstret for rummet her og akvariet, sagde Annette Frederiksen til TV2 Nord i lørdags, da hun var ude og se den lille ny klumpfisk.

Der er heller ikke nogen tvivl om, at Nordsøen Oceanarium håber, at den lille ny babyklumpfisk vil trække endnu flere besøgende til.

- Vores kollegaer i receptionen fortæller, at de har hørt, at folk har snakket om, at de skulle ind og se den nye klumpfisk. Så vi tror på, at den flytter noget, fortæller Sylvia Berglund og uddyber, at de ikke har tal på, om klumpfisken har trukket flere besøgende til den forgangne uge.

Nordsøen Oceanarium er lige nu inde i en positiv udvikling. Oceanariet, der var hårdt presset sidste sommer på grund af den varme og tørre sommer, har budt de mange regnvejrsdage velkommen, der har haft en positiv betydning for besøgstallet. Håbet er, at den lille ny klumpfisk vil fortsætte denne udvikling og trække endnu flere turister til.

- Mange forbinder Nordsøen med klumpfisk, selvom det ikke var det Oceanariet blev bygget for, men det er blevet en fisk, vores gæster forventer, vi har, fortæller Sylvia Berglund.

Der er yderligere to klumpfisk i oceanariet. Den største vejer omkring 350 kilo, og den anden vejer cirka 75 kilo.


Seneste nyt

fra Nordjylland