Foran Fischer, Højbjerg og Sisto: Fuld EM-tid til AaB's guldfugl

Den unge AaB-profil, Nicolaj Thomsen, har spillet fuld tid i alle Danmarks U21-kampe ved EM i Tjekkiet.

AaB-profilen Nicolaj Thomsen og Danmark er klar til semifinalen ved U21-EM i Tjekkiet. Danskerne sluttede som etter i puljen, efter det tirsdag blev til sejr over Serbien - og det var igen med nordjysk blod på banen i alle 90 minutter.

Nicolaj Thomsen var en vigtig del af U21-landsholdets kvalifikation til EM-slutrunden, men at han skulle spille fuld tid i de første tre gruppekampe ved EM var alligevel ikke forventet.

Med landstræner Jess Thorups inddragelse af profiler som Pione Sisto, Pierre-Emile Højbjerg og Viktor Fischer i EM-truppen var konkurrencen i høj grad skærpet forud for slutrunden.

Det er dog ikke Thomsen, der er blevet ofret til fordel for de andre - det er gået den anden vej.

Sammen med Jakob Busk, Jannik Vestergaard, Alexander Scholz og Andreas Christensen er Nicolaj Thomsen blandt de eneste i Danmarks trup, der har spillet 90 minutter i alle tre kampe.

Med sin store løbekapacitet har AaB-profilen mest opreret på en tremandsmidtbanen, men han er i dele af kampene også blevet skubbet ud på sin vanlige kant.

Thomsen blev før EM rygtet til franske Nantes, men den handel faldt igennem, da den franske klub krævede at betale en lavere pris til AaB på grund af Thomsens blinde øje.

Hverken AaB eller Thomsen dog nok ikke frygte, at antallet af bejlere er blevet færre efter en EM-slutrunden med masser af spilletid for den unge nordjyde.

Der er formentlig endnu mere spilletid i vente for Nicolaj Thomsen, der sammen med resten af det danske hold skal spille semifinale på lørdag. Onsdag aften bliver det afgjort, om modstanderen bliver Italien, England, Portugal eller Sverige.

I toppen af artiklen kan du Grønskollinger af guld-afsnittet med Nicolaj Thomsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland