LykkeCup kastet i gang: Fordobling på to år

For bare anden gang spilles håndboldturneringen LykkeCup, hvor næsten 500 børn med udviklingshandicap mødes i Gigantium.

Lørdag er der håndboldfest i Gigantium.

quote Det føles jo stadig som forleden, at der ikke var noget håndboldhold til min datter Magda. Og nu står vi pludselig i en situation, hvor én af Danmarks største arenaer er lige ved at være for lille til at vi kan samles.

Rikke Nielsen, stifter LykkeLiga.

489 håndboldspillere deltager i den anden udgave af LykkeCup.

De 79 hold er næsten en fordobling i forhold til sidste år.

Og eventet er et af de største arrangementer for børn med et udviklingshandicap i Danmark.

- Det føles jo stadig som forleden, at der ikke var noget håndboldhold til min datter Magda. Og nu står vi pludselig i en situation, hvor én af Danmarks største arenaer er lige ved at være for lille til at vi kan samles, udtaler Rikke Nielsen, stifter af LykkeLiga, i en pressemeddelelse.

Rikke Nielsen har som ambition, at turneringen skal blive den største event af sin slags, og med 1.100 spillere, trænere og forældre samlet til gallamiddag efter sidste fløjt, er man godt på vej.

Indslag fra LykkeCup: Børn med udviklingshandicap troppede lørdag op fra hele landet for at spille med i LykkeCup i Gigantium

Mange kendte ansigter

LykkeLiga har opnået stor succes siden sin start i 2017.

Blandt ambassadørerne finder man blandt andet de to nordjyder Dan Jacobsen fra Støvring, der er Danmarks mindste mand, og Jesper Sørensen som lider af den sjældne sygdom Progeria.

LykkeLiga:

LykkeLiga er Danmarks lykkeligste håndboldliga for børn med udviklingshandicap.

Grundlagt i 2017 af tidligere håndboldsspiller Rikke Nielsen og reklamemand Mikael Espensen.

Begge er forældre til døtre med downs syndrom.

På bare 2 år er LykkeLiga vokset eksplosivt og er i dag repræsenteret i håndboldklubber over hele Danmark samt på Færøerne og i Grønland.

 

Antal klubber: 49
Antal aktive spillere: 650

 

Kilde: LykkeLiga

Til lørdagens stævne i Gigantium er der også musikalsk besøg af Wafande, og så kommer landsholdets Kristina "Mulle" Kristiansen på besøg.

Med mange flere deltagere end sidste år, har det også krævet en del ekstra for teamet bag turneringen.

- De her unger er jo allesammen helt forskellige, man kan ikke bare dele dem op efter alder og køn. Derfor har vi arbejdet hårdt på at sikre, at alle har det sjovt og bliver udfordret. Samtidig skal systemet jo rumme LykkeLiga-ånden, hvor der er plads til alle, fortæller Rikke Nielsen.

Ved sidste års LykkeCup lavede TV2 Nord et længere program om stævnet, som du kan se her. Og vil du se endnu mere til Rikke Nielsen og LykkeLiga, kan du opleve dokumentaren, hvor TV2 Nord har fulgt initiativet igennem et helt år her.


Seneste nyt

fra Nordjylland