Forening i Aabybro mod CO2-lager

Folk i Jammerbugt Kommune har slet ikke fattet alvoren i, at Energiselskabet Vattenfall ønsker at lagre CO2 i kommunens undergrund. Det mener en gruppe modstandere, der nu forsøger at vække borgernes interesse på makaber vis. Se indslaget i TV2/NORD torsdag aften 19.30  

"Vore højtelskede borgere fra Aabybro og omegn er pludselig døde efter et CO2-udslip i Aabybro den 13. April 2021".

Sådan kunne indbyggerne i Aabybro i denne uge læse om deres egen begravelse i AabybroPosten. Annoncens bagmand er Torben Christiansen - han frygter at energi-giganten Vattenfall så godt som ubemærket kan oprette et CO2-lager i jorden under kommunen.

- Folk de ved alt for lidt om det heroppe. Hvis du spørger folk, hvad det er, så tror de, det er et bette hul, der bliver lavet i Bedsted, og så hældt lidt CO2 ned i det. Men det er kæmpe stort, siger Torben Christiansen til TV2/NORD.

 

Dødsannoncen kommer som en reaktion på, at Folketinget på fredag skal diskutere et nyt lovforslag, der baner vejen for Vattenfalls planer. Om et CO2 lager er farligt eller ej, har forskning endnu ikke slået fast, og på gaden i Aabybro onsdag, er det også de færreste der har tænkt på hvad al den CO2-snak egentlig går ud på.

 

Om det i fremtiden kan blive en realitet, at alle byens indbyggere ender her på den lokale kirkegård vides endnu ikke. Men annoncen har sat gang i tankerne.

 

Foreningen "Nej til CO2lagring" tager til Christiansborg torsdag morgen for at aflevere et protestbrev til energiminister Lykke Friis.

TV2/NORD følger foreningens kamp på Christiansborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland