Forening: Kulturbro kan laves billigt

02:20

Måske kommer der alligevel en kulturbro på siden af jernbanebroen. Foto: Ivan Bitsch

1 af 2

Den omdiskuterede kulturbro på siden af jernbanebroen kan måske blive billigere end først antaget. Det vurderer Foreningen Kulturbro-Aalborg selv.

Prisen er steget og steget på en eventuel gang- og cykelbro på siden af jernbanebroen over Limfjorden. Det har fået flere politikere til at trække følehornene mere tilbage. Men nu kan projektet måske alligevel realiseres for det budgetterede beløb.

- Kulturbroen kan bygges inden for de 18,5 millioner kroner, der allerede er indgået som en del af budgettet i 2012, siger formand for Foreningen Kulturbro-Aalborg Jens Toft-Nielsen.

Foreningen har fundet en række besparelser via et entrepenørkonsortium, så broen nu kan bygges for kun 12,8 millioner kroner. Højrefløjen i Aalborg Byråd var tidligere ikke enige i Foreningens vurdering, da de ikke medtog en række forhold, der skulle sikre brugernes sikkerhed, men det mener foreningen nu, de har taget hensyn til.

Om Kulturbroen bliver bygget er dog stadig til diskussion. I løbet af efteråret skal der afholdes en licitation, der skal give et mere endeligt bud på prisen. Og så skal Byrådet finde finanseringen i budgetforhandlingerne.

Video

For få uger siden toppede debatten, da prisen på broen pludselig kostede over 22 millioner, hvilket fik flere politikere til at ville droppe projektet.

Flere nyheder fra TV2 Nord