Foreninger får to millioner for frivilligt arbejde

Hårdt arbejde betaler sig, og nu bliver en lang række foreninger kontant belønnet for deres arbejde ved DGI-landsstævnet.

Mere end 4.500 frivillige knoklede under DGIs Landsstævne, og nu er der kontant afregning ved kasse et for de mange timer i frivillighedens tegn. Timeantallet er gjort op, det samme er belønningen i kolde kontanter til de medvirkende foreninger. 

- DGIs Landsstævne kunne ikke eksistere uden alle de frivillige hænder, som har skabt rammerne for de mange deltagere. Det betyder, at vi nu kan sende mere end to millioner velfortjente kroner retur til foreningslivet – sammen med en stor tak for det kæmpe arbejde, de frivillige har lagt i Landsstævnet. Vi er dybt taknemmelige over foreningernes engagement og har dyb respekt for den måde, de frivillige gang på gang har sagt ja tak til at tage endnu en tørn under Landsstævnet, fortæller Peter Otto Yde Thomsen fra DGI Nordjylland, som var ansvarlig for de frivillige under landsstævnet.

Pengene for det frivillige arbejde tilføres nordjyske foreningsliv, og her var Skalborg Sportsklub og Nørresundbys forenede boldklubber højdespringerne i antallet af frivilligtimer.

Men ud over foreningerne havde mange nordjyder valgt at yde en indsats til Landsstævnet – og deres pose penge for det frivillige arbejde, går til fonden ”Foreningsliv for alle”.

Det samlede beløb på cirka 85.000 kroner kan ansøges af alle foreninger og indgår i det arbejde, som fonden yder hver eneste dag til blandt andet kontingentbetaling for vanskeligt stillede. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland