Foreninger mangler frivillige

En lang række nordjyske idrætsforeninger mangler frivillige.

Ikke mindst frivillige til at påtage sig større ansvar end at bage kage eller vaske spillertrøjer. Det er lederposter og bestyrelsesposter, det kniber med at få besat.

I Taars-Ugilt Idrætsforening i Vendsyssel har foreningen indtil fornylig været uden formand. Den post har stået tom i to år. Og idrætsforeningen var tvunget til at tænke i alternativer som for eksempel at splitte foreninger op i mindre enheder, hvis ikke det lykkedes at finde en formand. Efter to år lykkedes det. Martin Andersen sprang til.

- Der var ikke andre, der meldte sig, men jeg vil ikke sige, at det var fordi, jeg fik vredet armen om på ryggen og tvunget til det, jeg ville gerne, men nu er der så andet, jeg bliver nødt til at sige nej til, siger Martin Andersen.

Foreningsidrætten har levet i Danmark i mange generationer, men ifølge konsulent og underviser ved UCN Sport Management, Klaus Frejo, trænger foreningstanke-gangen til fornyelse.

- I mange foreninger mangler der lederskab, og jeg mener, man i langt højere grad foreninger skal tænke "fra forening til forretning", siger Klaus Frejo.

Følg debatten i aften i Nyhedsmagasinet Konsekvens på TV2/Nord, når vært Bo Storm Madsen spørger Klaus Frejo, næstformand hos DGI Nordjylland Jens Mathiasen og formand for Hobro Svømmeklub Christian Johnson; hvad kan idrætsforeningerne gøre, og hvad er konsekvensen hvis ingen vil tage ansvar for idrætsforeningen.

Du kan også blande dig direkte i debatten på TV2/Nords Facebook-side.


Seneste nyt

fra Nordjylland