Forfatter Jens Smærup Sørensen modtager Ordkraft Prisen

Jens Smærup Sørensen kunne torsdag lade sig hylde, da den danske forfatter fik overrakt Ordkraft Prisen 2019.

Torsdag eftermiddag blændede Aalborg op for dette års Ordkraft, og i den forbindelse fik forfatter Jens Smærup Sørensen som den 8. modtager overrakt Ordkrafts Prisen. 

Det var direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm, som stod for at overrække prisen til den 72-årige forfatter. Med prisen følger 15.000 kroner og en keramikskulptur.

- Med sine eminente digte, radiospil, debatindlæg, kronikker og romaner har Jens Smærup Sørensen gjort os læsere klogere på det hverdagsliv, der kan være så besværligt at tumle rundt med.

- Og fælles for alle værker er, at de er skrevet i et sprog, som får én til at vende hver side med glæde og fornemmelse af, hvad ord i virkeligheden kan, når de havner i de rette hænder, lød det blandt andet fra Nicolaj Holm i hans tale til årets prismodtager.

Jens Smærup Sørensens forfatterskab startede tilbage i 1971 med digtsamlingen Udvikling til fremtiden. Han har senest udgivet værket Jens, som er en personlig erindringsfortælling, der skildrer de mange vaklende skridt og bumpene på vejen til tilværelsen som skelsættende forfatter med 38 udgivelser bag sig.

De tidligere modtagere af Ordkraft Prisen tæller journalisterne Ole Rasmussen og Gorm Vølver fra Politikens populære spalte ATS, Niels Hausgaard, Morten Kirkskov, Knud Sørensen, Allan Olsen og Bent Haller.

Nedenfor kan du se et interview med årets modtager af Ordkraft Prisen 2019. Du kan se hele TV2 Nords udsendelse om Ordkraft 2019 i programmet Fokus, som du finder her. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland