Forfulgte skal være velkomne i Aalborg

 Forfulgte skal være velkomne i Aalborg

Venstrefolk foreslår Aalborg som fristed for forfulgte forfattere

Aalborg skal være fristed for forfulgte forfattere, journalister og andre skribenter, som oplever forfølgelse og censur i deres hjemlande, fordi de bruger deres ytringsfrihed.

Det mener folketingskandidat Kristian Andersen (V) og byrådsmedlem Mads Sølver Pedersen (V), der er næstformand i Aalborgs skole- og kulturudvalg.

De to Venstre-politikere foreslår, at Aalborg Kommune skal tilslutte sig Det Internationale Netværk af Fribyer (ICORN), hvilket med to nye lovforslag fra integrationsministeren og kulturministeren vil give Aalborg status som fristed med midlertidig opholdstilladelse til forfulgte og chikanerede forfattere, journalister og andre kulturpersonligheder.

-Det vil have betydning på to måder. Dels vil vi give en hånd til mennesker, der forfølges på grund af deres virke og brug af ytringsfriheden og dermed bære vores del af demokratiet pris. Men det vil også være et meget stærkt signal i den internationale debat om ytringsfriheden, som sker i disse år, siger Mads Sølver.

-Ytringsfriheden er en af de frihedsrettigheder, de moderne liberale samfund i Vesten op om. Det er faktisk den vigtige af frihedsrettighederne, siger Kristian Andersen.

Forslag sendet til høring

Begge mener at Aalborgs position som international uddannelsesby bliver styrket med signalet om at i Aalborg er der plads til alle med en mening, og dermed lægge ord bag det gamle Aalborg-slogan - Aalborg vild med verden.

De to lovforslag, som åbner for at Aalborg kan få status som fristed, er netop sendt i høring og fremsættes i marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland