Forhandlinger om Grønlandstrafikken brudt sammen

Royal Arctic Line A/S og Aalborg Havn A/S er uenige på en række punkter, oplyser Aalborg Havn A/S. Nuværende aftale gælder frem til 2022.

Forhandlingerne har siden oktober bølget frem og tilbage mellem Aalborg Havn A/S og Royal Arctic Line A/S. Målet var at forlænge den nuværende aftale omkring Grønlandstrafikken helt frem til 2025 - og ikke kun til 2022, som det er i dag. 

Men nu er forhandlingerne brudt endeligt sammen. Det oplyser Aalborg Havn A/S i en pressemeddelelse.

- Vi var uenige om flere småting undervejs i processen, så det lykkedes desværre ikke at forlænge aftalen. Det er jeg naturligvis ked af, for vi har brugt meget energi på at finde en god løsning for alle, siger dirketør for Aalborg Havn A/S, Claus Holstein.

Forhandlinger om en aftale mellem Aalborg Havn og grønlandstrafikselskabet Royal Artic Line er brudt sammen

Direktøren ønsker af konkurrencehensyn ikke at komme nærmere ind på, hvilke punkter partnerne ikke kunne blive enige om.

Nuværende basishavnsaftale fortsætter frem til 2022

Efter nedbruddet i forhandlingerne vil den gældende aftale om Grøndlandstrafikken på Aalborg Havn fortsat gælde frem til udgangen af 2022, som det hele tiden har været planen.

Royal Arctic Line A/S vil i denne periode være forpligtet til at håndtere mindst 75 procent af godset via Aalborg havn samt operere containerterminalen i Aalborg.

- Forhandlingerne omkring en ny aftale, der skal gælde fra 2022, vil formentlig gå i gang i 2020, oplyser direktør for Aalborg Havn A/S, Claus Holstein.

Det har i skrivende stund ikke været muligt at få en kommentar fra Royal Arctic Line A/S.


Seneste nyt

fra Nordjylland