Forhindringsløber: Den største udfordring er det mentale

Katja Christensen fra Aalborg har kvalificeret sig til Verdensmesterskabet i forhindringsløb i Ohio. Snart drager hun mod USA for at løbe en 12 kilometer lang forhindringsbane, men først er der fuldt fokus på træningen i Danmark.

Igennem forhindringsløbet Nordic Race kvalificerede Katja Christensen fra Aalborg sig til verdensmesterskabet i forhindringsløb. Det er første gang, Katja skal prøve kræfter med et VM, og lige nu er alt fokus på både fysisk og mental træning, før det går løs i Ohio i USA d. 17. oktober.

- Det bliver sindssygt vildt, tror jeg. Det bliver en kæmpe oplevelse, og jeg glæder mig bare helt vildt til at prøve det. Nu har jeg endelig fundet mit mål, og hvad det er jeg vil inden for træning. Det har jeg brugt 2015 på at finde ud af, og jeg føler, at det er forhindringsbanen, der tiltaler mig mest, og det er der jeg også er allerbedst. Så selvfølgelig skal jeg med til VM også, siger Katja Christensen.

Banen til verdensmesterskabet er 12 kilometer lang og fuld af forhindringer. Katja Christensen har tidligere vundet Nordic Race - The Sprint og Reeborn Raw, og hun tror heller ikke, at det bliver fysikken, der er den største udfordring, men derimod det mentale.

- Den største udfordring bliver nok det mentale. Det der med at æde sig selv. Det er faktisk ikke svært at løbe, men at skulle blive ved med at løbe og blive ved og sige til sig selv - det gør pisse ondt nu, men man skal bare videre. Så det med at æde sig selv indtil man er i mål, det bliver den største udfordring, fortæller hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland