Forkert vinder udnævnt ved DM i rallycross

Mike Louring Frederiksen blev ved en fejl kåret som vinder til DM i Super 1600 i Sæby. Det var dog Peter Lindgaard fra Farsø, der var den rigtige vinder.

Selvom Mike Louring Frederiksen stod øverst på skamlen til DM i lørdags, blev det i dag afgjort, at han skal aflevere pokalen til Peter Lindgaard. Løbsledelsen havde nemlig tolket reglerne forkert.

-Det er nogle ret komplicerede regler, og da de to lå rigtig tæt, kom løbsledelsen til at udnævne den forkerte vinder ved en fejl, siger Bo Baltzer Nielsen, sportschef ved Dansk Automobil Sports Union.

Den nye nummer et, Peter Lindaard, er rigtig træt af situationen. Han vidste allerede under løbet, at der var sket en fejl, og han var derfor oppe og vise reglementet til dommerne. De ville dog ikke høre på ham. Derfor tog Peter Lindgaard ikke mod sølvmedaljen under kåringen.

- Jeg er rigtig ked af situationen, især på Mikes vegne. Det er synd for ham. Det har ødelagt glæden ved at vinde - man har ikke det samme kick, siger Peter Lindgaard.

Man kører syv løb til DM, og de fem bedste løb tæller, med mindre de to førere af bilerne har præcis lige mange point. Det var det, der skete for Mike Louring Frederiksen og Peter Lindgaard. Hvis de to førere har lige mange point i de fem bedste løb, tæller de to sidste løb ud af de syv også med. Her var stillingen 119 point til Peter Lindgaard og 115 point til Mike Louring Frederiksen.

Løbsledelsen havde imidlertid fejlfortolket reglerne, og troede, at det var vinderen i det sidste løb i lørdags, der vandt DM, hvis pointene for de fem bedste løb var ens. Det fortæller Kristian Pape Jørgensen, der var speaker ved løbet.

Mike Louring Frederiksen har ikke ønsket at udtale sig.