Forlader Soc.dem.

Byrådsmedlem i Jammerbugt Frank Østergaard, har med øjeblikkelig virkning meldt sig ud af Socialdemokraterne og samtidig meldt sig ind i SF.

Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag.

- Jeg har ikke længere tillid til S-gruppens leder Ole Stavad. I forbindelse med det seneste byrådsmøde flød bægeret over for mig efter længere tids intern uro omkring gruppeformanden. Derfor kom udmeldelsen, forklarer Frank Østergaard til avisen.

Årsagen til udmeldelsen hænger sammen med børnehavestrukturen i Pandrup- og Kaas-området. Politikerne i børne- og familieudvalget ville i foråret nedlægge Cannerslundvejens Børnehave og Kaas Børnehave.

- Jeg trak i nødbremsen, da beslutningen skulle tages. Det fik jeg verbale tæsk for, men det kunne jeg leve med, siger Frank Østergaard.

S-gruppen stod bag en model om at bygge en ny børnehave. Aftalen var at finde en løsning i forbindelse med budgetlægning for 2013. Da punktet var til behandling på byrådsmødet, foreslog Venstre, at Cannerslundvejens Børnehave skulle renoveres, og at der ikke var behov for et planlagt og aftalt borgermøde om børnehavestrukturen.

Efter en kort ophævelse af mødet meddelte Ole Stavad, til stor overraskelse for Frank Østergaard, at han havde indgået en aftale med Venstre om at bygge til Jetsmark Børnehave og Blokhusvejens Børnehave i stedet for at bygge en ny børnehave.

- Denne aftale blev jeg både vred på og sur over. Ole Stavad havde ikke fået mandat til at forhandle denne løsning med Venstre. Han burde have spurgt os andre i gruppen, inden han drøftede problematikken. Derfor forsvandt min tillid til ham og partiet, siger Frank Østergaard til NORDJYSKE.


Seneste nyt

fra Nordjylland