Posterne fordelt: Fornem post til nordjysk politiker

Nordjyske Preben Bang Henriksen bliver ny formand for Folketingets retsudvalg.

Det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen fra Venstre bliver ny formand for Folketingets retsudvalg. Det er netop blevet offentliggjort i forbindelse med, at Venstre holder sommermøde.

- Det er jeg i sagens natur meget tilfreds med og har et stort smil på læben. Det er tunge ting, vi skal i gang med at behandle blandt andet politiets økonomi og hvor mange betjente, der skal allokeres til hvad, siger Preben Bang Henriksen.

Preben Bang Henriksen stopper samtidig som retsordfører for Venstre. En post, der nu overgår til et andet nordjyske folketingsmedlem, nemlig Inger Støjberg.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg blev mandag fravalgt til en toppost som næstformand i gruppen.

- Jeg stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi det efter min mening er helt afgørende for Venstre, at vi har en balance i politikken, og vi fortsat fører en stram udlændinge- og retspolitik. Den afstemning tabte jeg. Nu skal jeg i stedet være retsordfører, og jeg vil selvsagt bruge den plads til at kæmpe for en meget stram retspolitik med konsekvens over for bander og kriminelle udlændinge Jeg skal desuden fortsat arbejde med udlændingepolitik i og med at jeg har fået en plads i udlændinge- og integrationsudvalget, hvilket jeg naturligvis er meget tilfreds med, siger Inger Støjberg i en mail til TV2 torsdag aften.

I retsudvalget sidder også nordjyske Flemming Møller Mortensen (Soc.Dem.) og Lisbeth Bech Poulsen fra SF. 

Preben Bang Henriksen blev valgt ind i Folketinget i 2011 og har blandt andet beskæftiget sig med rets- og erhvervspolitik. Han er uddannet jurist og har i en årrække fungeret som advokat. Man må derfor også mene, at den nye formand for Folketingets retsudvalg er inde i stoffet, når han sætter sig i formandsstolen i et af de højst profilerede udvalg i Folketinget.

- Jeg er meget godt tilfreds med at sidde for bordenden, lyder det fra Preben Bang Henriksen.

Tidligere skatteminister, nordjyske Karsten Lauritzen bliver Venstres forsvarsordfører, formand for Nato Parlamentary Assembly, mens nyvalgte Marie Bjerre bliver ordfører for bæredygtighed og verdensmål, SU-ordfører og nyvalgte Anne Honoré Østergaard bliver ordfører for afbureaukratisering. Den genvalgte nordjyske Venstre-politiker, Torsten Schack Pedersen er valgt som fiskeriordfører, ordfører for finansiel sektor, turisme og forbrugerforhold.


Seneste nyt

fra Nordjylland