Fornyet ballade om jernbanebroen

Der er ny ballade om den påsejlede jernbanebro i Aalborg, som tog over et år at reparere.

Folketingmedlem for Venstre, Preben Bang Henriksen, er utilfreds med, at Banedanmark har indgået et forlig, der betyder at de skal betale 3,5 millioner kroner ekstra til entreprenørfirmaet MT Højgaard.

- Det er helt vanvittigt, mildt sagt, siger Preben Bang Henriksen til TV2/Nord.

Preben Bang Henriksen kan ikke forstå, at MT Højgaard skal have penge af Banedanmark, når det netop var entreprenørfirmaets ansvar at lave jernebanebroen færdig til tiden.

- Når man ser på forliget, så er det Banedanmark der undskylder og undskylder til MT Højgaard. Banedanmark undskylder at de har bedt om weekend og natarbejde. I en situation hvor entreprenøren ikke bliver færdig til tiden får han 3,5 mio kroner. Det er fuldstændig grotesk, siger Preben Bang Henriksen.

Hos Socialdemokraterne er man også uforstående over for forliget.

- Det er jo kolosalt træls, at vi står i en situation hvor et privat firma har svigtet og været skyld i en kæmpe forsinkelse - og så det er det offentlige og banedanmark, der står med regningen. Det virker urimeligt, siger Rasmus Prehn, der er transportordfører for Socialdemokraterne.

Preben Bang Henriksen vil nu gå til Rigsrevisionen.

- Hvert eneste led i forliget forstår jeg simpelthen ikke. Derfor vil jeg have Rigsrevisionen til at kigge på, om det er sådan man bliver præmieret når man forsinker et offentligt byggeri, siger han.

Se mere i vores udsendelse, 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland