Forsikringsselskaber anker din sag ihjel

Slæb dit forsikringsselskab i retten og se dem anke i sidste øjeblik, så du skal betale i dyre domme for sagsomkostningerne. Sådan er praksis i dag, som kritiseres af advokaterne.

Din retshjælpsforsikring er utilstrækkelig - og i værste fald ubrugelig!

Det siger advokaterne, som oplever, at deres klienter må opgive erstatningssager, fordi de ikke har råd til omkostningerne.

Langt de fleste er sikret retshjælp via deres forsikringer - og på papiret ser præmien imponerende ud. oftest udbetaler forsikringsselskaberne mellem 75 - og 130.000 kroner i Retshjælp, men ifølge advokat Bo Hansen, Hjulmand og Kaptain Frederikshavn forslår det beløb som en skrædder i helvede.

- Præmien kan dække almindelige småsager, men ikke de alvorlige tilfælde som f.eks. personskadesager. I de tilfælde er alle pengene fra forsikringsselskabet brugt i første retsinstans.

Problemet opstår altså hvis en sag bliver anket af modparten, som typisk også er et forsikringsselskab. Pengene fra retshjælpen er brugt i byretten,  så du risikerer altså at hænge på en ny advokatregning + modpartens omkostninger, hvis du taber din sag.

- Det er grotesk, at det er forsikringsselskaberne der selv har fastsat et loft over hvor meget de maximalt udbetaler i retshjælp - og så selv drager fordel af det i en ankesituation, siger Bo Hansen til TV2/Nord

Bo Hansen kender adskillige tilfælde, hvor klienter har opgivet at kæmpe for deres erstatning, fordi de ikke ville risikere hus og hjem i en ny retssag.


Seneste nyt

fra Nordjylland