Forsker: administration er ingen redning

Der er ingen let vej for Frederikshavn Kommune, der selv hvis de bliver sat under administration, selv må arbejde sig ud af krisen.

Nettet strammer sig sammen om Frederikshavn Kommunes økonomi, der efter revisions kritik af flytningen af midler fra byggekreditten, i dag må betragtes som et skridt nærmere at blive sat under administration.

Men ifølge forsker i kommunalpolitik ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch vil det ikke gøre det videre forløb lettere for kommunen.

- Jeg tror, mange har en forestilling om, at ministeriet kommer med en sæk penge, men i virkeligheden er det bare et ekstra pres og en ekstra kontrol. Det er stadig politikerne, der skal træffe de upopulære beslutninger. De problemer, man står i, har man selv skabt, så løsningerne skal man også selv skabe, siger Roger Buch.

Hvis Frederikshavn Kommune bliver sat under administration, kan de få dispensation fra kassekreditreglen, hvilket betyder, at de kan få tid til at lægge en plan for, hvordan kommunen vil genoprette den økonomiske balance, men de skal til gengæld indrapportere til Økonomi- og Indenrigsministeriet jævnligt for at sikre, de følger planen.

- Man sætter sig selv pistolen for panden. Tiden er en fordel, men bortset fra det, så handler det meget simpelt om ubalance økonomien og her er løsningen at skære på udgifterne, siger Roger Buch.


Seneste nyt

fra Nordjylland