Forskerpris til medicinstuderende

Laboratorieforsøg med stamceller, som bremser kræftcellers vækst, har sikret fem medicinstuderende fra Aalborg Universitet en prestigefyldt talentpris på en konference i Berlin. Gruppens lovende fund overraskede dem selv, og nu skal de være med til grundigere undersøgelser af potentialet.

De fem studerende fra uddannelsen i Medicin for Industriel Specialisering har beskæftiget sig med fedtstamcellers effekt på en bestemt type kræft sammen med deres vejleder, lektor Meg Duroux viste, at fedtstamcellerne hæmmede kræftcellernes vækst.

- Vi startede vores forsøg med en modsat hypotese. Vi troede, at fedtstamcellerne ville få kræftcellerne til at vokse, og vi nåede også at ærgre os over, at vores hypotese var forkert. Men så gik det op for os, at det her resultat naturligvis er meget mere interessant, siger 23-årige Heidi Guldborg Møller fra gruppen.

De konkrete resultater fra forsøgene er ifølge de studerende selv hovedforklaringen på, at de har vundet ESC-Research Award for bedste præsentation på den internationale konference The European Students' Conference i Berlin, hvor de ellers var oppe mod mere erfarne talenter fra hele verden.

Forsøgsresultaterne understøtter den forskning i forholdet mellem kræft og stamceller, som lektor Meg Duroux i forvejen har fokus på. Derfor vil hun også søge midler til at følge succesen op med nye forsøg, og hun satser på fortsat hjælp fra sine prisbelønnede studerende:

- Jeg er så glad for at se, at opmuntring og finansiel støtte til et projekt på et tidligt semester kan resultere i stor gennemslagskraft på internationalt niveau. Prisen er et stort skridt fremad for den her unge gruppe af forskere. Nu håber jeg, at de vil fortsætte deres undersøgelser og arbejde videre med fokus på kræft på det kommende semester, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland