Forslag fra DF: - Flyt Aalborgs havnebad til Hals

Selv når ikke Aalborg Havnebad er lukket på grund af colibakterier og rotter, er der for få, der bruger det. Derfor foreslår Dansk Folkeparti nu at flytte det til Hals.

- Der er ingen tvivl om, at det skulle flyttes til Hals.

Så klar er meldingen fra Dansk Folkepartis Ole Risager i Aalborg Byråd. Netop nu, hvor Aalborg Havnebad er lukket igen - denne gang på grund af rotter - foreslår han og resten af partiet i Aalborg at flytte det problemramte havnebad væk fra Aalborg og til Hals, hvor det vil gavne turismen mere. 

Havnebadet, der i alt har kostet Aalborg Kommune 12 millioner kroner at opføre, er bygget op i moduler. Dem foreslår Ole Risager nu at skille ad og simpelthen flytte til havnefronten i Hals i stedet.

- Der er masser af muligheder, og det er synd, at havnebadet ikke bliver udnyttet, siger Ole Risager, der ikke frygter, at et manglende havnebad vil gøre Aalborgs havnefront mindre interessant for besøgende.

For mange bademuligheder

Bedømt på antallet af besøgende er havnebadet også langt fra det mest brugte badested i Aalborg. Det fortæller Kaj Bjerregaard Jensen, der er bademester i Aalborg Havnebad.

- Der er mange, som går ind i vores anlæg, men ikke ret mange, der tager badebukserne med, siger Kaj Bjerregaard Jensen.

Og det er der måske en god forklaring på, hvis man spørger Ole B. Jensen, der er professor ved Aalborg Universitet med speciale i byplanlægning. For selv om der måske ikke er noget i vejen med placeringen af havnebadet, er der måske for mange andre tilbud til badende gæster.

- Man er blevet vant til at gå andre steder hen - Vestre Fjordpark og ud til kysten - så det kan være, at havnebadet ikke er blevet et sted, hvor man tænker, at man kan gå hen og bade. Det er den ene mulighed. Den anden mulighed er, at der måske allerede er bademuligheder nok, siger Ole B. Jensen til TV2 Nord. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra rådmand Hans Henrik Henriksen til forslaget.

Dansk Folkeparti foreslår, at det lukningsramte havnbad i Aalborg skal flytte til Hals.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland