Forslag om moms på indenrigsflyvning truer Aalborg Lufthavn

Hvis Skattekommissionens forslag om at indføre moms på indenrigsflyvninger realiseres vil det have katastrofale konsekvenser for Aalborg Lufthavn. Det siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen til TV2/Nord. Han understreger samtidig, at det ikke kun er lufth

- De nordjyske virksomheder har ikke rigtigt andre muligheder for at komme til møder i København. Tog eller bil der tager 4 timer hver vej er ikke et alternativ, siger Søren Svendsen

I skattekommissionens oplæg fra begyndelsen af februar foreslås der moms på indenrigsluftfart, hvilket skal være med til at finansiere højere tilskud til den kollektive trafik - herunder busser og tog.

Den prioritering er Søren Svendsen slet ikke enig i.
- Jeg synes ikke, at det er rimeligt, at man lægger en ekstra moms på flybilletter og så giver dem til tog og busser. Man kan ikke bruge tog til noget her fra Nordjylland. Det kan man bedre, hvis man bor i Odense eller til dels i Århus.

Dansk Industri forudser også, at en momsafgift på luftfarten vil have alvorlige konsekvenser.
- Især nu, da den økonomiske afmatning slår igennem med faldende passagertal, vil dette være yderligere en pind til ligkisten for luftfartens vedkommende, siger Michael Svane, der er direktør DI Transport.


Seneste nyt

fra Nordjylland