Første spadestik i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn tager i dag første spadestik til en udvidelse af lufthavnen til omkring 150 millioner.

Torsdag kl. 10 tages første spadestik til en kraftig udvidelse af Aalborg Lufthavn.

Udvidelsen vil koste omkring 150 millioner kroner og indeholder dels flere gates og dels en udvidelse af terminalbygningen.
Byggeriet kommer efter at lufthavnen sidste år oplevede et rekordår for tredje år i træk.

2011 blev det bedste år i lufthavnens historie med knap 1,4 millioner passagerer. Det var en fremgang på 3,6%.

Den største vækst ligger i udenrigstrafikken, hvor Aalborg Lufthavn i det forgangne år har oplevet en stigning på ikke mindre end 33,3 procent i forhold til 2010.

- Jeg tror med at rette, at man kan sige, at 2011 blev året hvor Aalborg Lufthavn fik sit internationale gennembrud, og vores strategiske satsning for alvor bar frugt. Ser vi på 2012 er der også kun positive tegn; KLM øger med en ekstra daglig til Amsterdam, det store spanske flyselskab Vueling kommer med to ugentlige til Barcelona, og endelig kommer Norwegian tilbage med 3 ugentlige til London og ikke mindst med den store nyhed i form af 3 ugentlige til Berlin, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.  

Indenrigsruten, hvor SAS, Cimber Sterling og Norwegian tilsammen udbyder 46 flyvninger om dagen mellem Aalborg og København og retur, havde ikke mindre end 1.039.949 passagerer i 2011. Totalt set er det et fald på 1,9 procent, men et produkt der stadig benyttes af mere end 1 mio. mennesker. 

- Ser man på det danske indenrigsmarked er der sket et fald totalt set. For vores vedkommende er vi meget tilfredse med, at vores tilbagegang ikke er større. Vi ved jo, at en del passagerer nu flyver via Amsterdam i stedet for via Købehavn og ud i verden, og dermed har vi ikke mistet passagerer, de benytter blot et andet tilbud fra Aalborg Lufthavn, slutter lufthavnsdirektør Søren Svendsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland