Første spadestik til sundhedshus i Sæby

Om et står står et spritnyt sundhedshus klar i Sæby, men lægerne står ikke i kø for at flytte ind.

Tirsdag tog regionsrådsformand Ulla Astman (Soc. Dem.) og borgmester i Frederikshavn Kommune Lars Møller (Venstre) første spadestik til et nyt sundhedshus, der skal stå klar i sensommeren 2014 og rumme kommunale sundhedstilbud samt har plads til praktiserende læger.

Men det kan måske blive svært at få de praktiserende læger til at flytte ind. I Hurup og i Pandrup står der allerede sundhedshuse klar, og begge steder skal der være regionsklinik drevet af Falck Healthcare, fordi de praktiserende læger ikke har vist interesse for at flytte ind. Og sådan kan det måske også blive i Sæby.

Region Nordjylland har endnu ikke fået tilsagn fra lægerne om at de vil flytte ind, og spørger man lægerne i byen, mener flere, at sundhedshuset er ineffektivt og unåødvendigt, og de foretrækker at eje deres egne klinikker frem for at leje sig ind i sundhedshuset.

Region Nordjylland satser især på at det er byens kommende læger, der skal flytte ind i sundhedshuset, da de ifølge flere undersøgelser gerne vil være i lægefaglige fællesskaber og også viser interesse for at kunne leje sig ind, siger regionsrådsformand Ulla Astman.


Seneste nyt

fra Nordjylland