Førstehjælp hitter - bare ikke i Nordjylland

Dansk Folkehjælp tilbyder gratis førstehjælpskurser og pladserne bliver revet væk. Bare ikke i Nordjylland, hvor der stadig er masser af ledige pladser.

Danskerne har nu mulighed for at lære førsthjælp ganske gratis. Det er et godt tilbud, mener de fleste. Pladserne til de 1.600 gratis førstehjælpskurser er nemlig revet væk. Bare ikke i Nordjylland.

Værst står det til i Frederikshavn, hvor kun 15 af de 32 pladser er besat. Også i Nørresundby bliver der rigeligt plads, da kurset stadig har 33 ledige pladser. I Løgstør, Aars og Hjørring har de heller ikke fyldt kurset. Her er der henholdsvis fire, to og ti ledige pladser.

- Jeg undrer mig. Måske er de generte, jeg ved det ikke. Men det er vigtigt at folk tager ansvar, så jeg kan kun anbefale flere at melde sig. Vi har jo rigeligt med plads, siger instruktør i Nørresundby Susanne Würtz til TV2/Nord.

75 procent af alle pladser er besat. Men hvis du gerne vil lære førstehjælp er muligheden altså stadig til stede i Nordjylland.

Fakta

Hvert år rammes 3.500 personer af hjertestop uden for et sygehus. Kun 7,3 procent af disse overlever. Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

Seneste nyt

fra Nordjylland