Forsvar kalder dommen hård

Den dømte 36-årige mor har udbedt sig betænkningstid efter retten idømte hende et års ubetinget fængsel.

En dom i den hårde ende. Sådan var reaktionen hos den nu dømte kvindes advokat efter at byretten i Aalborg fandt kvinden skyldig i grov mishandling og trusler mod sine børn. Hun blev dog frikendt for blufærdighedskrænkelse af sin datter.

- Det virker umiddelbart som en lidt hård dom. Men i forhold til at anklageren gik efter halvandet års fængsel, så er der givet lidt medhold, siger den 36-årige mors advokat Ken Ellemose.

Sagen begyndte, da nogle af børnene gik til Mariagerfjord Kommune og fortalte om daglig vold og mishandling i hjemmet. Blandt andet har børnene fortalt om episoder med slag, bid og kvælertag. Moren har nægtet under hele sagen, men en enig domsmandsret fandt altså kvinden skyldig.

Efter domsafsigelsen udbad moren sig betænkningstid i forhold til at anke. Et springende punkt for hende og forsvareren er, at anklagerens kronvidne - det ældste barn - under vidneafhøringen i retssalen trak sine beskyldninger om vold tilbage. Men det troede retten ikke på.

- Jeg mener stadigvæk, at det, der bliver sagt i retten, er det afgørende. Det er ikke, hvad de har sagt til en eller anden politimand telefonisk eller på en afhøring eller til en kommunalmedarbejder. Det er det, som bliver sagt i retten, der tjener beviset, og det er så ikke tilfældet i denne sag, siger Ken Ellemose.


Seneste nyt

fra Nordjylland